Over het Praktijkfonds


Over het Praktijkfonds 

Het Praktijkfonds geeft ruimte aan jongeren om praktijkervaring op te doen. Dit doen wij met met projecten. Jongeren staan zelf aan het roer. Het Praktijkfonds is gespecialiseerd in het opstarten van projecten en deze stap voor stap naar een next level te krijgen. Projecten kunnen ook in de vorm van een nieuwe startup i.s.m ondernemers.  Het eerste half jaar van 2022 ondersteunen wij met name projecten rondom jongerenparticipatie. Vanaf 1 juni richten wij ons volledig op het beroepsonderwijs. 

Onze organisatie
Het Praktijkfonds wordt gerund door een Jongerendirectie. Samen met een praktijkleerbedrijf en ondernemers die daarvoor hun ervaring beschikbaar stellen. Oudere generaties helpen jongeren ook bij projecten. Altijd ten dienste van. 

Onze werkwijze
Wij werken met Thema’s. Rondom een thema zijn een aantal projecten gebundeld die samenwerken. Je zorgt voor kennis en kunde zodat Jongeren op meerdere fronten praktijkervaring op kunnen doen. Dit op ieder zijn niveau en ambities.

Binnen een thema is er altijd een combinatie van projecten die een volgende stap willen maken, innovatieve nieuwe startups of projecten die al jarenlang draaien maar open staan voor nieuwe impulsen vanuit jongeren en betrokken organisaties/ondernemers. Deze laatste versterken de jongeren.

Partners binnen een thema werken samen om middelen te werven om projecten te financieren voor jongeren.Het Praktijkfonds vormt in deze keten vaak de functie van startfinancier en co-financier.

Hierna kunnen projecten de volgende stap maken in hun ontwikkeling als zelfstandig project of bij een organisatie waar het project goed past. Zo is er ook altijd sprake van een duurzame doorontwikkeling.

Afgelopen jaren werkte Praktijkfonds al aan meer dan 40 projecten. Lees hier welke dit waren.

Wij maken onderdeel van de onderwijs agenda van:

Wij zijn fan van MDT. Dit doen wij met het project MDT Businessclub onder de vleugel van MDT project Chance4Talentz.


We zijn een  erkend leerbedrijf voor diverse MBO-opleidingen. 

We zijn partner van de Wildlands Businessclub .