Dark Light

Het Praktijkfonds, een fonds gericht op de praktijk. We ondersteunen projecten die lekker praktisch zijn. Dit doen wij met het bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij zijn een aanjager voor praktische projecten.
Het Praktijkfonds is ontstaan vanuit de praktijk. Mede gevoed door een onderzoek uitgevoerd door WelZoWijs, Leren van Ondernemende Projecten wat wij deden voor het ministerie van Economische zaken.  Dit onderzoek was in het kader van 02LAB.

Het Praktijkfonds levert een financiële bijdrage aan projecten van met name studenten. Op die manier kunnen studenten hun kennis en vaardigheden ook buiten de schoolbanken vergroten. 
Scholieren en Studenten hebben vaak goede ideeën. Ze worden enthousiast als ze een bijdrage kunnen leveren.Bijvoorbeeld aan het oplossen van een probleem op het gebied van duurzaamheid of samenleving.
Voor ambitieuze projecten is geld nodig. Geld vinden om een project te financieren is vaak lastig. Het Praktijkfonds kan daaraan bijdragen, in €uro’s! Dit doen we samen met het bedrijfsleven.

In combinatie met het bedrijfsleven bieden we jongeren de kans om het ondernemerschap in de praktijk te leren en wegwijs te worden in het meewerken in een bedrijf. Het PraktijkFonds koppelt jongeren aan de juiste ondernemer/bedrijf. Vervolgens gaan de jongeren met medewerkers van het bedrijf aan de slag met het oplossen van een vraagstuk waar het bedrijf mee zit of het bedenken van een plan voor en het uitvoeren van nieuwe diensten.

Het Praktijkfonds is een initiatief om het bedrijfsleven en projecten voor jongeren met elkaar te verenigingen. In 2019 en 2020 test WelZoWijs met 33  projecten de mogelijkheden. In 2021 volgt een verdere uitrol van het Praktijkfonds. Dit wordt verzorgd via Op naar 2022.

Welkom bij het Praktijkfonds.

Onze website gebruikt cookies en andere zaken. Neem ons privacyverklaring en disclaimer voor bij vragen hierover.  

Ik Accepteer